Jatta Kärkkäinen

Tietoa minusta

Tervehdys!

Olen Jatta Kärkkäinen, pastori ja psykoterapeutti (Valvira, Kela). Olen kahden kouluikäisen lapsen äiti ja yrittäjä, joten voin kuvailla elämääni hyvin vaihtelevaksi ja elämäntäyteiseksi. Vapaa-aikanani liikun paljon luonnossa lenkkeillen ja retkeillen. Luonto, ja erityisesti metsä,  kuvastaakin hyvin sielunmaisemaani; luonnossa liikkuminen rauhoittaa ja antaa voimia arjen keskellä.  Myös hengellisyys ja sen harjoittaminen päivittäisessä elämässä on minulle tärkeä voimavara. Lisäksi nautin kulttuurista eri muodoissa; erityisesti teatterista ja taidenäyttelyistä.

Ammatillisesti olen aina ollut kiinnostunut ihmistieteistä, ihmisen mielestä ja sielusta. Se on johtanut minut sosiaalialan, teologian ja psykoterapian opintoihin. Pääosan työuraani olen työskennellyt seurakuntapastorina seurakuntatyössä.  Haaveenani on ollut yhdistää aikaisempi hengellinen osaamiseni psykoterapeuttiseen työskentelyyn. Tästä haaveesta syntyi yritys Jatta Kärkkäinen Psykoterapiapalvelut; psykoterapiaa, hengellisesti painottunutta psykoterapiaa sekä työnohjausta tarjoava yritys.  Haluan tarjota asiakkailleni mahdollisuuden psykoterapeuttiseen työskentelyyn ja halutessaan myös hengellisyyden yhdistämiseen osaksi psykoterapiaprosessia. 

Psykoterapeuttina työssäni on tärkeää jokaisen ihmisen yksilöllisyyden ja arvokkuuden kunnioittaminen. Psykoterapiatyössä lähden aina liikkeelle asiakkaan tarpeesta, siitä millaisia hänen elämäntilanteensa ja tarpeensa ovat psykoterapiaan tullessa. Suunnittelen yhdessä asiakkaan kanssa juuri hänelle sopivan hoito-ohjelman. Lisäksi huolehdin omasta ammatillisuudestani käymällä työnohjauksessa ja seuraamalla kognitiivisen käyttäytymisterapian alan tutkimuksia sekä osallistumalla alan koulutuksiin.

Psykoterapeutti

Koulutukseni

Tutkinnot

  • Kognitiivisen käyttäytymisterapian psykoterapeuttikoulutus 2020, Tampereen yliopisto
  • Teologian maisteri TM 2007, Helsingin yliopisto
  • Sosionomi-diakoni (AMK) 2001, DIAK, Porin yksikkö

Muut opinnot

  • Sosiaalityön perusopinnot 2018, Tampereen avoin yliopisto
  • Miehet ja maskuliinisuudet 2018, Tampereen avoin yliopisto
  • Feministisen ajattelun suuntaukset 2018, Tampereen avoin yliopisto
  • Sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuus 2018, Tampereen avoin yliopisto
  • Elämä ja kuolema 2017, Diakonian erityiskoulutus, Kirkon koulutuskeskus
  • Pastoraalitutkinto 2014, Kirkon koulutuskeskus
Kognitiivinen käyttäytymisterapia
Hengellinen kognitiivinen käyttäytymisterapia
Työnohjaus
Hengellinen ohjaus
Surutyöskentely