Hinnasto

Kelan kuntoutuspsykoterapiatuki ​

Kelan kuntoutuspsykoterapiatuki on tällä hetkellä 57,60e, joten asiakkaan omavastuuosuudeksi käynniltä jää 42,40e.  Omavastuuosuus hoidetaan pääsääntöisesti laskuttamalla kerran kuussa.​

Psykoterapiaan hakeutumisen prosessi ja siihen liittyvät hoidettavat asiat voivat tuntua sekavalta vyyhdiltä. Tämä muistilista auttaa hahmottamaan mitä asioita siihen liittyy ja missä järjestyksessä niitä tulisi järjestellä: 

  1. Hakeudu vähintään kolmen kuukauden arviointi- ja hoitojaksolle psykiatrin vastaanotolle, mikäli haet KELA:n kuntoutuspsykoterapiaa. Keskustele psykiatrin kanssa ongelmastasi, mihin haluaisit psykoterapiasta apua ja sinulle sopivasta psykoterapiasuuntauksesta.
  2. Etsi terapeuttilistoista useita sinulle sopivia terapeutteja, ota heihin yhteyttä ja sovi haastatteluaika ainakin yhdelle sähköpostitse tai puhelimitse. Huomioi terapeutin pätevyydet ja psykoterapeutin vastaanoton sijainti. Lisäksi ota huomioon se, että KELA ei korvaa tätä käyntiä, vaan sen joudut maksamaan itse.
  3. Käy haastattelussa ja valitse psykoterapeutti, jonka kanssa työskentelyn aloittaminen tuntuu luontevalta.
  4. Sovi terapiasta psykoterapeutin kanssa.
  5. Pyydä psykiatrilta B-lausunto KELAa varten. Lausuntoon ei tarvitse tietää etukäteen psykoterapeutin nimeä.
  6. Tee kuntoutuspsykoterapiahakemus KELAlle. Varaudu siihen, että käsittelyaika voi olla pitkä ja kestää jopa 5 viikkoa.
  7. Aloita terapia.

Huom! KELA myöntää kuntoutusterapiajakson kerrallaan yhdeksi vuodeksi. Muista hakea vuosittain uusi B-lausunto KELA:n kuntoutuspsykoterapian seuraavaa vuotta varten ja täytä oma hakemus KELAlle. Toisen vuoden jatkohakemuksen voi kirjoittaa myös muu lääkäri kuin psykiatrian erikoislääkäri, eli sen voi hakea myös esim. terveyskeskuksen kautta.

 Lähde: Mielenterveystalo.fi

Luennot ja kurssit toteutetaan pyydettyjen tarjousten mukaisesti.